De functionaliteit van F-Secure virus en spyware scannen

L10n
L10n Posts: 4,858 F-Secure Employee

Er zijn twee typen scanfuncties voor virussen: scannen op protocolniveau en scannen op bestandssysteemniveau

Met scannen op protocolniveau worden gegevens gecontroleerd die de computer binnenkomen via het netwerk. Met scannen op bestandssysteemniveau worden de bestanden gecontroleerd die op het bestandssysteem van de computer worden opgeslagen. Dit is gewoonlijk de harde schijf van de computer.

Antivirusscans kunnen op verschillende manieren worden geactiveerd. Een scan op bestandssysteemniveau wordt gestart wanneer een bestand wordt geopend (d.w.z. wanneer u een toepassing opent of een document opslaat). Dit wordt ook wel permanent scannen genoemd.

Bij gepland scannen worden bestanden op aanvraag gescand. De functionaliteit is dezelfde met betrekking tot het zoeken naar virussen, maar deze wordt opzettelijk gestart en niet automatisch op basis van het openen van bestanden. Dit is ook van toepassing op een scan die door de gebruiker wordt gestart, wat een feitelijke scan op aanvraag is.

 

Scannen op protocolniveau wordt binnen de software uitgevoerd, in de firewall-module. Het bestand wordt gescand voordat het door de firewall wordt toegestaan, bijvoorbeeld wanneer een zip-bestand wordt gedownload. Het bestand wordt twee keer gescand: eerst wanneer het wordt gedownload en nog eens wanneer het bestand op de schijf wordt opgeslagen. De inhoudsbestanden worden opnieuw gescand wanneer deze uit het ZIP-bestand worden uitgepakt.

 

Permanent scannen is in feite een variatie van de scan op aanvraag. Het verschil is de aanvrager van de scan, niet de scan zelf.

 

Dit artikel in het Engels lezen