F-Securen virus- ja vakoiluohjelmatarkistuksen toiminnot

L10nL10n Posts: 4,858 F-Secure Employee

Virustorjunnassa käytetään kahdenlaista tarkistusta: protokollatason tarkistus ja tiedostojärjestelmätason tarkistus.

Protokollatason tarkistus tarkistaa verkon kautta tietokoneeseen siirtyvät tiedot. Tiedostojärjestelmätason tarkistus tarkistaa tietokoneen tiedostojärjestelmään tallennetut tiedostot eli yleensä tietokoneen kiintolevyn.

Virustorjuntatarkistukset voi käynnistää useilla tavoilla. Tiedostojärjestelmätason tarkistus aloitetaan, kun tiedostoa käytetään eli kun avaat sovelluksen tai tallennat asiakirjan. Tätä kutsutaan myös käytönaikaiseksi tarkistukseksi.

Ajoitettu tarkistus on tarvepohjainen tiedostojen tarkistus. Virusten etsimisen kannalta toiminnot ovat samat, mutta tarkistus aloitetaan omatoimitisesti tiedostojen avaamisen yhteydessä tehtävän automaattisen aloituksen sijaan. Sama koskee käyttäjän aloittamaa tarkistusta - tämä on aito tarvepohjainen tarkistus.

 

Protokollatason tarkistus toteutetaan ohjelmiston sisällä palomuurimoduulissa. Tiedosto tarkistetaan, ennen kuin se päästetään palomuurin läpi, esimerkiksi zip-tiedostoa ladattaessa. Tiedosto tarkistetaan kahdesti: ensiksi lataamisen yhteydessä ja sitten uudelleen, kun tiedosto tallennetaan levylle. Sisältötiedostot tarkistetaan uudelleen, kun ne puretaan zip-tiedostosta.

 

Käytönaikainen tarkistus on tarkkaan ottaen muunnelma tarvepohjaisesta tarkistuksesta. Ero on tarkistuspyynnön tekijässä, ei itse tarkistuksessa.

 

Tämä artikkeli englanniksi

Sign In or Register to comment.