Funktionalitet i F-Secures virus- og spywarescanning

L10n
L10n Posts: 4,858 F-Secure Employee

Der er to typer antivirusscanning: scanning på protokolniveau og scanning på filsystemniveau.

Scanning på protokolniveau kontrollerer data, som kommer ind i computeren via netværket. Scanning på filsystemniveau kontrollerer de filer, der gemmes på computerens filsystem, dvs. generelt set computerens harddisk.

Antivirusscanninger kan aktiveres på en række forskellige måder. En scanning på filsystemniveau startes, når en fil åbnes, dvs. når du åbner et program eller gemmer et dokument. Det kaldes også for scanning ved filåbning.

Planlagt scanning er en on-demand-scanning af filer. Funktionaliteten er den samme, hvad angår det at finde virus, men den startes bevidst i stedet for automatisk baseret på filåbning. Det samme gælder en scanning, der startes af brugeren - det er en ægte on-demand-scanning.

 

Scanning på protokolniveau foregår inden i softwaren, i firewallmodulet. Filen scannes, før den slippes gennem firewallen, for eksempel ved hentning af en zip-fil. Filen scannes to gange: Første gang når den hentes, og igen når filen gemmes på disk. Indholdsfilerne scannes igen, når zip-filen pakkes ud.

 

Scanning ved filåbning er strengt taget en variation af on-demand-scanning. Forskellen ligger i, hvem der anmoder om scanningen, ikke selve scanningen.

 

Denne artikel på engelsk