Aanbevolingen met betrekking tot uitsluitingen in F-Secure producten

L10n
L10n Posts: 4,858 F-Secure Employee

In dit artikel wordt de aanbeveling van F-Secure besproken op het gebied van uitzonderingen in alle F-Secure-producten die eindpunten beschermen, inclusief Client Security en Server Security.

Uitzonderingen lopen altijd het risico op mogelijke aanvallen. Een hacker kan er mogelijk achterkomen hoe hij de lijst met uitzonderingen moet lezen en deze informatie kan gebruiken om een systeem aan te vallen. Dit is de reden waarom wij alleen in de volgende gevallen aanraden uitzonderingen toe te passen:

  1. Prestatieproblemen met toepassingen, die door de antivirustoepassing worden veroorzaakt. In deze gevallen raden we u aan contact op te nemen met de klantenservice van F-Secure, zodat wij het probleem kunnen onderzoeken en waar mogelijk oplossen.
  2. Detectie van vals-positieve resultaten. Wanneer u vals-positieve resultaten ervaart, kan het getroffen bestand tijdelijk worden uitgesloten totdat deze detectie is opgelost. Als u vals-positieve resultaten ervaart, verzoeken we u een voorbeeld naar F-Secure te sturen via Een voorbeeld indienen.

Samenvattend: als een toepassing zonder problemen op een server of op werkstations wordt uitgevoerd, zijn er geen uitzonderingen nodig. Als u uitzonderingen moet toepassen, raadpleegt u de desbetreffende softwareprovider en past u hun aanbevelingen toe. Microsoft heeft bijvoorbeeld een aanbeveling voor bedrijfscomputers waarop Windows wordt uitgevoerd: Aanbevelingen voor virusscans voor bedrijfscomputers waarop momenteel ondersteunde versies van Windows worden uitgevoerd