Respitperioder med prenumerationer på F-Secure FREEDOME

This discussion has a more recent version.
L10n
L10n Posts: 4,858 F-Secure Employee

När prenumerationen på F-Secure FREEDOME löper ut och du vill byta till ett annat prenumerationsalternativ finns det scenarier där en respitperiod förhindrar dig från att ange din nya FREEDOME-prenumerationskod i produkten.

Observera att du kan ange den nya prenumerationskoden först 30 dagar före prenumerationens utgångsdatum.

Scenario 1: Byte från Apple App Store F-Secure FREEDOME-prenumeration till F-Secure FREEDOME- eller TOTAL-prenumeration för flera plattformar (enbart iOS)

Respitperiodens längd beror på den ursprungliga Apple App Store-prenumerationstypen:

Apple App Store-prenumerationstyp Respitperiod
Prenumeration med månadsvis förnyelse 3 dagar
Prenumeration med årsvis förnyelse 7 dagar

Under den här perioden kan du inte aktivera FREEDOME med den nya prenumerationskoden förrän respitperioden är över. FREEDOME förblir dock fortfarande helt funktionellt även om prenumerationen visas som utgången.

Anm: Apple App Store-prenumeration med automatisk förnyelse måste avslutas manuellt från Apple iTunes när du byter till en F-Secure FREEDOME- eller TOTAL-prenumeration för flera plattformar. Prenumerationen förnyas om den inte har avslutats manuellt. Mer information finns på Apples supportsidor.

Scenario 2: Byte från F-Secure TOTAL-prenumeration till F-Secure FREEDOME-prenumeration

När prenumerationen på F-Secure TOTAL går ut inleds en respitperiod på 9 dagar för att möjliggöra en vanlig förnyelse av prenumerationen på F-Secure TOTAL. Under den här respitperioden förblir FREEDOME utgånget och kan inte användas, såvida det inte förnyas som F-Secure TOTAL. Du kan byta och aktivera din prenumeration på F-Secure FREEDOME för flera plattformar när respitperioden är över.

Om du inte planerar att förnya din prenumeration på F-Secure TOTAL kan du logga ut från ditt F-Secure-konto enligt följande:
  1. Öppna F-Secure FREEDOME.
  2. Välj huvudmenyn i det övre vänstra hörnet.
  3. Välj Inställningar > Logga ut > Logga ut.

Det här avslutar din prenumeration på F-Secure TOTAL på din enhet och du kan ange prenumerationskoden för FREEDOME genom menyn Prenumeration.