Virus ble funnet, men ikke automatisk renset. Hva kan jeg gjøre?

This discussion has a more recent version.
L10nL10n Posts: 4,858 F-Secure Employee

Symptomer

Sikkerhetsproduktet fra F-Secure melder om en infeksjon og konstaterer at det ikke kan fjerne de infiserte filene automatisk. I stedet blir du bedt om å fjerne filene manuelt. I noen tilfeller kan det også hende at de rapporterte filene ikke finnes (lenger) i systemet.

Diagnose

Når sikkerhetsproduktet fra F-Secure melder om noe skadelig på datamaskinen, har det allerede oppdaget og stoppet det for å hindre at det skader system eller data. Sikkerhetsprogramvaren vår vil i noen tilfeller ikke fjerne infiserte filer, men filene vil ikke gjøre annen skade enn å ta opp diskplass og utløse ytterligere virusvarsler når du eller en systemprosess prøver å få tilgang til de aktuelle filene.

Årsaker til at en infisert fil ikke slettes, kan være:

  1. Filen er en viktig systemfil, og fjerning av den vil gjøre datamaskinen ubrukelig. Vi hindrer skadeprogrammer som er innebygd i slike filer, i å gjøre skade på system eller data, så du vil være beskyttet til tross for de hyppige virusadvarslene du vil få når en infisert fil kjøres eller på annen måte brukes.
  2. Filen er i et arkiv. I dette tilfelle måtte vi ha slettet hele arkivet for å fjerne den, inkludert alle filer i det som ikke er infisert.
  3. Filen er en midlertidig fil som ble opprettet av et program, som nettlesernedlastinger som pågår, nettverksstrømmer og lignende. Disse filene er vanligvis låst av programmet som oppretter dem, og det betyr at de ikke kan åpnes eller kjøres slik at de påfører skade, men de kan heller ikke slettes av F-Secure Anti-Virus på dette tidspunktet. Disse filene erstattes så med en permanent versjon eller forkastes automatisk når prosessen er fullført.

Dette er de tilfellene der filene ikke kan finnes i systemet når du prøver å fjerne dem manuelt.

Løsning

Systemet ditt er sannsynligvis rent og sikkert, men for å være absolutt sikker, bør du kjøre en full skanning manuelt:

  1. Oppdater virusdefinisjonene manuelt for å forsikre deg om at sikkerhetsproduktet fra F-Secure har de nyeste databaseoppdateringene installert.
  2. Utfør full skanning av datamaskinen. Det sørger for en grundigere skanning og anbefales sterkt, spesielt hvis du har mistanke om infiserte filer.
Sign In or Register to comment.