Er zijn virussen gevonden, maar deze zijn niet automatisch verwijderd. Wat moet ik doen?

This discussion has a more recent version.
L10nL10n Posts: 4,858 F-Secure Employee

Symptomen

Het beveiligingsproduct van F-Secure meldt een infectie en geeft aan dat de geïnfecteerde bestanden niet automatisch kunnen worden verwijderd. U wordt gevraagd de bestanden handmatig te verwijderen. Daarnaast kunnen in sommige gevallen de gerapporteerde bestanden niet (meer) op het systeem worden gevonden.

Diagnose

Wanneer het beveiligingsproduct van F-Secure schadelijke inhoud op uw computer rapporteert, is deze inhoud al gedetecteerd en gestopt. De schadelijke inhoud kan zo geen schade meer aanbrengen aan uw systeem of gegevens. In sommige gevallen verwijdert onze beveiligingssoftware geïnfecteerde bestanden niet. Deze geïnfecteerde bestanden kunnen geen schade aanbrengen, ze nemen alleen nog ruimte in op uw harde schijf en kunnen zorgen voor aanvullende viruswaarschuwingen wanneer u of een systeemproces dat bestand opent.

Mogelijke redenen om een geïnfecteerd bestand niet te verwijderen:

  1. Het bestand is een belangrijk systeembestand en als u het verwijdert, is uw computer onbruikbaar. We voorkomen dat de malware die in dergelijke bestanden is ingesloten, schade toebrengt aan uw systeem of gegevens. U bent dus beschermd. U ontvangt nog wel regelmatig een viruswaarschuwing wanneer het geïnfecteerde bestand wordt uitgevoerd of anderszins wordt geraadpleegd.
  2. Het bestand is opgenomen in een archief. In dit geval zouden we het volledige archief moeten verwijderen, inclusief alle niet-geïnfecteerde bestanden.
  3. Het bestand is een tijdelijk bestand dat door een toepassing is gemaakt, zoals actieve browserdownloads, netwerkstreams en meer. Dergelijke bestanden worden meestal vergrendeld door de toepassing die ze maakt, wat inhoudt dat ze niet kunnen worden geopend of uitgevoerd en dus geen schade kunnen aanrichten, maar ook dat ze op dat moment niet door F-Secure Anti-Virus kunnen worden verwijderd. Deze bestanden worden vervolgens vervangen door een permanente versie van het bestand of automatisch verwijderd wanneer het proces is voltooid.

Dat zijn de gevallen waarin de bestanden niet op het systeem kunnen worden gevonden wanneer u ze handmatig probeert te verwijderen.

Oplossing

Uw systeem is zeer waarschijnlijk schoon en veilig, maar als u het helemaal zeker wilt weten, voert u handmatig een volledige scan uit:

  1. Werk de virusdefinities handmatig bij om u ervan te verzekeren het beveiligingsproduct van F-Secure de nieuwste database-updates heeft geïnstalleerd.
  2. Een volledige computerscan uitvoeren. Dit zorgt voor een grondigere scan en wordt vooral als u een infectie vermoedt ten zeerste aanbevolen.
Sign In or Register to comment.