Der blev fundet virus, men de blev ikke renset automatisk. Hvad kan jeg gøre?

This discussion has a more recent version.
L10nL10n Posts: 4,858 F-Secure Employee

Symptomer

F-Secure-sikkerhedsproduktet rapporterer en inficering og angiver, at det ikke automatisk kan fjerne de inficerede filer. Du vil i stedet blive bedt om at fjerne filerne manuelt. Derudover kan der være nogle tilfælde, hvor du ikke (længere) kan finde de rapporterede filer på systemet.

Diagnose

Når F-Secure-sikkerhedsproduktet rapporterer noget ondsindet på din computer, har det allerede registreret og standset det, så det ikke kan forårsage skade på dit system eller dine data. Vores sikkerhedssoftware fjerner under visse omstændigheder ikke inficerede filer, men de vil ikke gøre mere skade end at spilde plads på disken og forårsage yderligere virusadvarsler, når du eller en systemproces tilgår den pågældende fil.

Årsager til ikke at slette en inficeret fil kan være:

  1. Filen er en vigtig systemfil, og hvis du fjerner den, bliver computeren ubrugelig. Vi forhindrer den malware, der er integreret i disse filer, i at forårsage skade på dit system eller dine data, så du vil være beskyttet til trods for den hyppige virusadvarsel, du får, når den inficerede fil afvikles eller på anden måde tilgås.
  2. Filen befinder sig inden i et arkiv. I dette tilfælde ville vi skulle slette hele arkivet for at fjerne den, herunder alle rene filer i det.
  3. Filen er en midlertidig fil, der oprettes af et program, ligesom igangværende browseroverførsler, netværksstreams og tilsvarende. Disse filer er normalt låst af det program, der opretter dem, hvilket betyder, at de ikke kan åbnes eller afvikles for at gøre skade, men også at de ikke slettes af F-Secure Anti-Virus på dette tidspunkt. Disse filer erstattes derefter enten af en permanent version eller kasseres automatisk, når processen er afsluttet.

Det er de tilfælde, hvor filerne ikke kan findes på systemet, når du forsøger at fjerne dem manuelt.

Løsning

Det er meget sandsynligt, at dit system er rent og sikkert, men for at være helt sikker skal du køre en manuel fuld computerscanning:

  1. Opdater virusdefinitionerne manuelt for at sikre, at F-Secure-sikkerhedsproduktet har de nyeste databaseopdateringer installeret.
  2. Kør en fuld computerscanning. Det giver en grundigere scanning og anbefales kraftigt, hvis du har mistanke om en inficering.
Sign In or Register to comment.