Miten tarkistus ajoitetaan?

This discussion has a more recent version.

Voit varmistaa tietokoneen pysymisen puhtaana haittaohjelmista määrittämällä tietokoneen etsimään ja poistamaan virukset ja muut haitalliset sovellukset automaattisesti, kun et käytä tietokonetta, tai suorittamaan tarkistuksen säännöllisesti.

 1. Avaa F-Securen tietoturvatuote.
 2. Valitse Asetukset. Asetukset-sivu tulee näkyviin.
 3. Valitse vasemmasta siirtymisruudusta Tarkistusasetukset.

  Huomautus: Asetusten muuttaminen edellyttää järjestelmänvalvojan oikeuksia.

 4. Ota ajoitettu tarkistus käyttöön Ajoitettu tarkistus -kohdassa liu'uttamalla liukusäädintä oikealle.
 5. Valitse Suorita tarkistus -kohdasta kuinka usein haluat, että tietokone tarkistetaan automaattisesti.
  Valinta Kuvaus
  Päivittäin Tarkista tietokone joka päivä.
  Joka viikko Tarkista tietokone valittuina viikonpäivinä. Valitse viikonpäivä Valittuna päivänä -luettelosta.
  Joka neljäs viikko Tietokoneesi tarkistetaan valittuna viikonpäivänä neljän viikon välein. Valitse viikonpäivä Valittuna päivänä -luettelosta. Tarkistus alkaa seuravana valittuna viikonpäivänä.
 6. Valitse Käynnistysaika-kohdasta, milloin ajoitettu tarkistus alkaa.
 7. Voit optimoida ajoitetun tarkistuksen toiminnan.
  1. Valitse Suorita tarkistus alhaisena prioriteettina (hidas), jotta ajoitettu tarkistus ei häiritse muita tietokoneella tehtäviä toimenpiteitä. Tämä kestää pidempään.
  2. Valitse Tarkista vain tunnetut tiedostotyypit (nopea), jos haluat tarkistaa vain todennäköisimmin haitalliset tiedostot, kuten ohjelmatiedostot. Tämä asetus nopeuttaa tarkistusta. Jätä asetus valitsematta, jos haluat tarkistaa kaikki tiedostot. Seuraavat tiedostotyypit saattavat olla tunnetusti haitallisia: com, doc, dot, exe, htm , ini, jar, pdf, scr, wma, xml, zip.
  3. Valitse Tarkista pakattujen tiedostojen sisältä (hidas), jos haluat tarkistaa arkistotiedostojen sisälle pakatut tiedostot, kuten zip-tiedostot. Tämä asetus hidastaa tarkistusta. Jätä asetus valitsematta, jos haluat tarkistaa arkistotiedoston mutta et sen sisältöä.

Huomautus: Ajoitetut tarkistukset peruutetaan, kun pelitila on käytössä. Kun poistat pelitilan käytöstä, tarkistukset tehdään taas aikataulun mukaisesti.