Jak przejść z usługi Online Backup na produkt younited?

Pytanie

Jak przejść z usługi Online Backup na produkt younited?

Odpowiedź

Usługa Online Backup zostanie wycofana 30 czerwca 2014 r. Obecni użytkownicy usługi Online Backup otrzymają zaproszenie do korzystania z nowego produktu younited. Aby zrezygnować z używania usługi Online Backup i rozpocząć korzystanie z produktu younited, należy wykonać poniższe czynności.

 

Przejście z usługi Online Backup na produkt younited

 

  1. Dane, których kopia zapasowa została utworzona za pomocą usługi Online Backup, już znajdują się na komputerze. Oznacza to, że ich kopia jest przechowywana w usłudze Online Backup i nie trzeba pobierać żadnych plików. Jeśli jednak konieczne jest przywrócenie kopii zapadowej na innym komputerze PC lub Mac bez zainstalowanego programu Online Backup, należy wykonać następujące czynności:
    a) Zainstaluj program Online Backup.
    b) Wybierz punkt kopii zapasowej do przywrócenia.
    c) Kliknij opcję Przywróć, aby rozpocząć przywracanie danych.
    Więcej informacji: Przywracanie plików z kopii zapasowej.
  2. Utwórz konto younited pod adresem http://www.younited.com/ (jeśli jeszcze nie masz takiego konta).
  3. Pobierz i zainstaluj aplikację younited. Dostępne są aplikacje dla systemów Mac, Windows, Linux, Android, iOS 7 i Windows Phone 8.
  4. Skonfiguruj przesyłanie do usługi younited tych samych folderów, które były archiwizowane w usłudze Online Backup.
  5. Gdy pliki pojawią się w usłudze younited, odinstaluj program Online Backup.
    Uwaga: po wyłączeniu usługi Online Backup pliki użytkowników zostaną automatycznie usunięte i nikt nie będzie miał do nich dostępu. Plików nie trzeba ręcznie usuwać z usługi Online Backup. Taka operacja może potrwać wiele godzin lub nawet dni i jest niezalecana.

Podręcznik użytkownika usługi Online Backup można znaleźć tutaj.


Wersja tego artykułu w języku angielskim

(152 wyświetleń)

Jak przejść z usługi Online Backup na produkt younited?

Autorzy